Szeretettel várunk diákcsoportokat, osztályokat a balástyárai Tóbanjáró Lovasudvarba osztálykirándulásra!

A lovarda a természetes, tanyasi környezetben, Szegedtől 25 km-re található. A tanulók egész nap a szabad levegőn játszhatnak, megbarátkozhatnak állatainkkal, majd lepihenhetnek a fák alá kártyázni, beszélgetni.

A lovarda körüli gyönyörű környezet tökéletes rövid kerékpáros vagy gyalogos túrákhoz, lovaskocsizáshoz, métázáshoz és egyéb szabadtéri játékokhoz. A közeli tanyán tyúkokkal, malacokkal, kecskékkel, birkákkal, szarvasmarhákkal ismerkedhetnek meg közelebbről a gyerekek. Étkezést előzetes megbeszélés szerint biztosítunk: kiszállítással menü kérhető a közeli étteremből vagy igény esetén helyben készíthető flekken vagy bográcsos.

A gyermekek kedvük szerint a lovaglást is kipróbálhatják. Lehetőség van futószáras lovasoktatásra, sétalovaglásra és lovaskocsizásra is. A diákok megfigyelhetik és kipróbálhatják a lovak és pónik leápolását, felszerszámozását, etetését és más feladatokat, munkákat az állatok körül.

Két vagy több napos kirándulás esetén lehetőség van a közelben lévő Ópusztaszerre is ellátogatni. Régen iskolaként szolgáló, a lovardától rövid sétával elérhető kőépületben (4, 6 és 10 ágyas szobákban) alhatnak a kirándulók. Rendezett, tiszta, otthonos környezetben pihenhetnek vendégeink. Az épülethez tartozik egy konyha, több mosdó és zuhanyzó, valamint egy nagy játszószoba is. A nagyteremben sokféle társasjáték, biliárdasztal, pingpong, tollaslabda, csocsó asztal, íjászfelszerelés és teke várja a gyerekeket. Este összegyűlhetnek a diákok a tábortűz köré beszélgetni, sütögetni. A táborozni vágyóknak az iskola udvarában nyílik lehetőség sátrazásra.