Lovas udvarunkban lehetősége van bértartásra is, ezen szolgáltatásunk igénybevételével nem kell lemondania saját lováról csak azért, mert nem tud neki megfelelő körülményeket teremteni. 

Kivételes adottságú istállóinkban hosszabb és rövidebb időtartamra is vállalunk bértartást. Lovának elhelyezését igényeinek megfelelően hagyományos, angol boxos, illetve futó istállónkban tudjuk megoldani, szeparált kifutó és legelő biztosításával. Az istálló önitatóval felszerelt. Lovának a közel 20 hektáros legelőnkre történő kijárása minden nap biztosított. Lovának speciális igény szerinti takarmányozására és gondozására is lehetőség nyílik.

Lovának napi háromszori etetést biztosítunk: reggel/este abrak és széna, délben széna. A használt takarmányok: réti széna, táp

Az angol boxos és hagyományos istállóban az alom típusa szalma és forgács.

A bértartás díja tartalmazza közösségi helyiségeink használatát, pályánk előre egyeztetett időpontban történő használatát, illetve kedvezményes edzéseket is (2500 Ft/alkalom)

Igénye szerint lovával szakemberünk 3500 Ft/óra ellenében foglalkozik.

Lovastábor 2021-ben is a Tóbanjáró Lovasudvarban

Ha szereted az állatokat, ha szeretnéd kipróbálni a lovaglást, vagy elmélyíteni lovastudásod, ha szeretsz mozogni, sportolni, vagy éppen kézműveskedni, és szeretnél szuper barátokat szerezni, Téged is vár a rendezett, mindig tiszta, tágas lovasudvar, barátságos, boldog lovakkal!

Időpontok:
2021. június 21. – 2021. június 25.
2021. július 12. – 2021. július 16.
2021. július 26. – 2021. július 30.
2021. augusztus 09. – 2021. augusztus 13.

A jelentkezés telefonon a +36306950029 számon, emailben a tobanjarolovasudvar@gmail.com emailcímen, messengeren a Tóbanjáró Lovasudvar oldalán vagy személyesen a Tóbanjáró Lovasudvarban.
 

Kezdő és haladó lovasokat is várunk. A bizonytalanabbak futószáras- (hevederben vagy nyeregben), a gyakorlottabbak osztály-, egyéni-, és tereplovaglás alkalmával gyakorolhatják a lovaglást, szakképzett oktatók segítségével.

Minden gyermek saját lovaglótudásához igazodva kap oktatást, a fejlődésük, lovaglótudásuk biztosabbá válása garantált a tábor végére! A haladó lovasok részére díjugrató edzésre is van lehetőség. A környező mezőkön, erdőkön csodálatos élmény a tereplovaglás, lónak és lovasnak egyaránt. A balesetek elkerülése érdekében kobak viselése kötelező a lovagláshoz, akinek nincs saját felszerelése, annak a lovarda biztosít. A lovagláshoz legkényelmesebb a lábhoz simuló, hosszú nadrág viselése.

A művészkedni kívánók a lófestést is gyakorolhatják barátságos lovainkon. A tábor végén egy kisebb ügyességi- és kvízversenyben vagy ló szépség-versenyben mérhetik össze tudásukat a táborozók.

Akik még nem elég gyakorlottak a tereplovagláshoz, lovaskocsin kirándulhatnak a lovarda körüli gyönyörű környezetben.

Igény szerint lehetőség van a közelben lévő Ópusztaszerre látogatni.
A lovaglás mellett számos már program is lehetőséget nyújt az iskola fáradalmainak kipihenésére: trambulin, mini játszótér, sokféle társasjáték, színezők, kitölthető feladatlapok, biliárdasztal, pingpong, tollaslabda, csocsó asztal, íjászfelszerelés, teke várja a gyerekeket. A környékbeli szántókon lehet kirándulni, napozni, szalmabálákon ugrándozni, megcsodálni a naplementét.
A közeli tanyán rengeteg állattal: tyúkokkal, nyuszikkal, kecskékkel, birkákkal lehet megismerkedni.

Fontosnak tartjuk a gyerekek bevezetését a lovak körüli munkákba. Megtanulnak nyergelni, kantározni, fáslizni, lovat és lószerszámot ápolni a tábor végére. A lovakról szerzett új ismeretek nélkülözhetetlenek minden kis lovas számára, a játékos tesztek, kifestők, power pointos bemutatók témáiból néhány érdekesség:
A ló eredete: honnan származnak?
Lovak felépítése: mi hol van lovunkon?
Hogyan vezesd lovadat?
Milyen színű lovak vannak?
Mit lát, hall, érez lovunk?
Mit adjunk neki enni?
Hogyan váltak barátainkká és sporttársunkká?
Hogyan viselkedjünk istállóban, lovardában?
Egy, régen iskolaként szolgáló, a lovardától 1 percre lévő kőépületben aludhatnak a bentlakásos táborozók. Sátrakban vagy 4, 6 és 10 ágyas szobákban történik a gyerekek elszállásolása. Rendezett, tiszta, otthonos környezetben pihenhetnek. Az épülethez tartozik egy konyha, több mosdó és zuhanyzó, valamint egy nagy játszószoba is.
Napi háromszori étkezést biztosítunk. Az ételeket étteremből szállítják hozzánk. Víz, üdítők, kekszek, ropogtatnivalók, friss gyümölcsök bármikor rendelkezésre állnak, ha a sok mozgásban megéheznek a táborozók.

Bentlakásos lovastábor: 35 000 Ft/fő
Testvérek részvétele esetén: 30 000 Ft/fő
Több turnusba jelentkezés esetén: 28 000 Ft/fő
Napközis lovastábor: 25 000 Ft/fő